Следвайте Гласове в 76-ата церемония по връчването на наградите БАФТА, която

...
Следвайте Гласове в 76-ата церемония по връчването на наградите БАФТА, която
Коментари Харесай

Расистки скандал на наградите БАФТА: Всички победители са бели

Следвайте " Гласове " в 
76-ата гала по връчването на премиите БАФТА, която се организира на 19 февруари, беше блестяща и на високо равнище, както прилича. Организаторите обаче се оказаха под непредвиден директно откакто стана ясно кои са огромните спечелили и носители на най-престижните английски кино оценки.

Причината е, че всички спечелили са бели. Традиционната фотография на всички отличени с премия БАФТА също разбуни духовете, защото на нея няма нито един цветнокож (освен една дама, която е водеща). Скандалът незабавно се придвижи в интернет пространството, където бързо-бързо бе основан хаштаг #BaftaSoWhite.
Моментално в обществените мрежи заваляха постове с въпросния хаштаг и голям брой мнения по отношение на неналичието на цветнокожи измежду спечелилите и налагането единствено на бели лица. Ето какво гласи един от мненията: " Годината е 2023 и тазгодишните награди БАФТА са образец, че расовото многообразие съществува единствено на доктрина. Когато пристигна време да се изберат спечелилите, се избират единствено белите лица, които ще продължат да получават огромните функции и в идващите години. " В други постове се демонстрира обичайна фотография с всички спечелили, на която всички са бели, с изключение на една тъмнокожа дама... която не е от сектора, а е водеща.

winners and presenters.

— Nadine White. (@Nadine_Writes)
На този проблем обърна внимание Хоакин Финикс още през 2020 година, когато получи премията за осъществяването си в " Жокера ". Тогава той прикани да няма привилегировани, а премиите да правят оценка труда и гения на всички. Скандалът се случва на фона на опитите на Британската академия да вкара някакво расово многообразие, въпреки че такова имаше единствено в номинациите. И въпреки измежду коментиращите да се срещат и такива, които означават, че може би нито един цветнокож не е получил премия, тъй като не е бил най-хубавият измежду номинираните, доводите на недоволните са, че доста цветнокожи към този момент са получили редица други оценки на церемонии от тази година, в това число " Златен глобус ", което значи, че имат гений.
 

Източник: actualno.com
 
 
 
 
21 Фев 202310921 Фев 202325721 Фев 20236421 Фев 2023103821 Фев 2023206021 Фев 2023836КоментариТрябваше да бъдат цветнокожи украински лгбт.21 Фев 2023 15:21ч.
Наистина скандал и безсрамие.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани18 Фев 20231116407 Фев 2023148320 Фев 2023235618 Фев 2023898
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР